Met de Silversonic naar het Great Barrier Reef

Dinsdag 5 augustus
Vandaag is het dan zover, met de boot naar het Reef. Het is redelijk zonnig en een lekker temperatuurtje vandaag. We worden om 7.25 opgehaald bij de receptie van de camping. De boot vertrekt vanaf de Marina (haven) om 8.30. Na het inchecken gaan we naar de boot, en er wordt gezegd dat het toch wel hard gaat waaien, dus we nemen direct maar een primatourtje in (Bonne niet hoor!). Ik ken mezelf en ik word redelijk gauw zeeziek. En dat is echt geen pretje! Op de boot zoeken we een plekje, het is een redelijk grote boot, er gaan ongeveer 80/90 mensen mee, en dan is er nog de bemanning. Op het onderste dek zijn allerlei spullen voor het duiken en snorkelen. Eerst mogen we nog koffie/thee en koekjes/muffins pakken en dan eerst formulieren invullen of je wel fit genoeg bent om te duiken of te snorkelen. Gertjan moet een formulier invullen omdat hij een introduik gaat maken en we vullen alles eerlijk in, ook dat hij astma heeft en medicijnen gebruikt. We hebben in Nederland alles met de longarts overlegd, en die ging akkoord. Hadden we dit nou maar even in een officieel document meegenomen, want helaas, Gertjan mag niet meedoen…. .
De boot is inmiddels vertrokken, en jee, wat gaat dat hard! Er zitten een stuk of wat jets onder die boot! We stuiteren gewoon over de golven. Gelukkig hebben we pillen ingenomen. De boottocht duurt ongeveer 90 minuten. Na een minuut of 30 houdt de boot ineens stil, er zwemt een stuk verderop een walvis!! Natuurlijk heb ik de grote lens er niet op, en dan nog, je bent toch steeds te laat om het stukje walvis wat boven komt op de foto te zetten. Maar wat gaaf dat we nog een keer een walvis zien!
De pil werk voor Marijke niet voldoende en op advies van de bemanning gaan we benedendeks zitten waar de boot iets minder schommelt. Helaas helpt dat ook niet genoeg en heeft Marijke al gauw een zakje vol…. De bemanning is erg aardig, ruimt het zakje op, komt met een nieuwe en met een natte koude doek voor in haar nek. Er zijn meer mensen die er last van hebben, want we zien meer bleke bekkies beneden komen zitten. Regelmatig komt er iemand vragen of het gaat. Nu de maag leeg is voelt het weer een stuk beter, en 20 minuten later zijn we bij het Reef aangekomen, de boot ligt nu zo goed als stil. Eerst krijgen we instructie waar en hoever we mogen gaan. Nu gauw de wetsuits aan, de snorkelspullen op, de onderwatercamera mee en genieten!!!
Wat een pracht onder water, zoveel vissen, in zoveel kleuren, en dan dat koraal. Als de zon er goed op schijnt is het zo mooi! Na een uurtje komt iedereen weer op de boot, iedereen wordt geteld en wanneer we compleet zijn gaan we naar de volgende plaats op het reef. Dit is een 10 minuten varen verderop. Deze plek heet turtel bay (of iets wat er op lijkt) maar hier kun je dus schildpadden zien. Opnieuw genieten we van al het moois onder water. na deze sessie wordt de lunch geserveerd, je kunt aan het lopend buffet halen wat je wilt. Er zijn ook van die grote gamba’s, met kop en staart er nog aan. Smullen!!!
Dan op naar de laatste duik en snorkelplek, weer een 10 minuutjes verderop. Marijke en ik hebben inmiddels nieuwe zeeziektepillen ingenomen (gratis van de boot), en gaan dan weer lekker snorkelen. De zee is inmiddels wat ruwer geworden, en er moet flink gezwommen worden om vooruit te komen. Het is de bedoeling dat je hier om een stuk koraal heen kunt zwemmen, maar er wordt wel gewaarschuwd dat er op een bepaald punt best waait en golft. Pieter en ik zwemmen er een stuk van, maar ik durf het niet aan en zwem weer terug. We hebben flink foto’s gemaakt met de gehuurde onderwatercamera, ik ben benieuwd hoe ze zijn gelukt. We krijgen aan het eind van de dag het sd kaartje mee en kunnen het dan gaan bekijken. Op de terugreis gaan Marijke en ik lekker onderuit hangen, en we doen een tukkie, terwijl Bonne en de jongens genieten van de golven en voorop de boot staan.
Rond 16.15 komen we weer aan in de haven, en de bus zet ons om 16.45 weer af bij de camping. We willen dan nog gauw met de camper weer even het dorp in, maar blijven eerst nog even kletsen met andere Nederlanders die de dag erop hun tour naar het Reef gaan maken. Rond 17.30 gaan we naar Port Douglas en we besluiten om hier dan ook maar even te gaan eten. Gertjan wil al dagen krokodil eten, en nu zien we het ergens op de menukaart staan, dus hier reserveren we een tafel, maar we flaneren eerst nog even langs de soevenirwinkels.
Om 19.00 gaan we eten, Gertjan en Bonne delen een voorgerecht waar emu, krokodil en kangoeroe op zit. Krokodil smaakt dus echt naar kip, dat was ons ook al verteld. Gezellig om in zo’n authentiek Australisch restaurant te eten. Dat hadden we nog niet gedaan, verder dan een hamburgertent waren we nog niet gekomen. Verzadigd gaan we weer terug naar de camping, waar we na deze dag moe en voldaan in onze bedjes rollen.

3 gedachten over “Met de Silversonic naar het Great Barrier Reef

  1. Prachtig he, dat Reef! En de walvissen, niet te vergeten. Herkenbaar: de ruwe zee en de weeë maag. Ik had niet verwacht dat het eerst zo’n eind varen was naar het Reef. Ben benieuwd naar jullie onderwaterfoto’s. Zo te lezen hadden jullie een goede camera. Ik vind de foto’s van zo’n goedkoop single use cameraatje altijd erg tegenvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.