Reisplan

Het reisplan:

Op vrijdag 4 juli starten we ons avontuur naar Australië. We zorgen dat we rond 10 uur op Schiphol zijn. De auto wordt vervolgens opgehaald en ergens in de buurt van het vliegveld geparkeerd. (valetparking). Spannend, vooral voor de kinderen die nog nooit (bewust) hebben gevlogen. We vliegen met Cathay Pacific.

Vrij 4 juli ’14      CX 270  Amsterdam-Hong Kong V: 12.55 A: 06.25u *aankomst 05 juli

Zat 5 juli ’14       CX 163 Hong Kong-Melbourne V: 10.35 A: 21.45u

Van 5 juli tot 15 juli logeren we bij onze vrienden René en Simone in Pakenham. Zij zullen ons hun omgeving laten zien, we laten ons verrassen, maar de Great Ocean Road staat vast op het programma! We kijken er naar uit om gezellig samen te zijn, te zien waar ze wonen, wie hun vrienden zijn en waar hun familie woont. Hierna reizen we door naar Alice Springs om een tour naar Ayers Rock en Kings Canyon.

Din 15 juli ‘14    QF 796 Melbourne-Alice Springs V:08.45 A: 11.10u

We slapen 1 nacht in het Desert Palms Resort, waarna we ’s morgens vroeg worden opgehaald met het “busje”. ’s Avonds drinken we champagne tijdens de zonsondergang bij Ayers Rock. Als je de verhalen moet geloven moet het prachtig zijn! Twee nachten slapen we in een swag onder de sterrenhemel. Dat zal wel frisjes worden denk ik, dus thermokleding en een muts mee! Mocht het erg slecht weer of koud zijn mogen we ook nog in een tent slapen. ’s Morgens weer vroeg uit de veren voor de zonsopgang, en de overige twee dagen worden er excursies en wandelingen gemaakt. Vrijdag arriveren we aan het eind van de middag weer in Alice Springs waar we weer een nacht doorbrengen in het Desert Palms Resort. Zaterdag vliegen we dan door naar Sydney.

Zat 19 juli ‘14    QF 791 Alice Springs-Sydney     V: 13.10  A: 16.25u

Hier hebben we we voor 4 dagen een appartement hebben gehuurd in Bondi Beach Junction. Dit hebben we zelf geregeld via bnbair. (www.bnbair.nl). Dit was nogal wat goedkoper dan in een hotel. De recensies van het appartement en de verhuurder waren heel goed, en nadat ik via de website een aanvraag  had gedaan was het allemaal zo geregeld. Sydney verkennen we van zaterdagavond tot woensdag 23 juli. We gaan natuurlijk het Oprahouse bekijken, de Sydney harbour bridge, de Botanische tuinen en als het meezit gaan we nog de Blue Mountains bekijken. Woensdag vliegen we dan door naar Brisbane.

Wo 23 juli ‘14    QF 516  Sydney-Brisbane            V: 10.05  A: 11.35u

Hier halen we de camper op bij Apollo en reizen in ongeveer twee en een halve week naar Cairns. Onderweg bezoeken we de Glasshouse mountains, Fraser island, Mackay, Rockhampton, Atherton Tablelands, Port Douglas en we maken een trip naar het Great Barrier reef. Op 8 augustus vieren we de 13e verjaardag van Marijke en op zaterdagmorgen leveren we de camper in en vliegen we weer naar huis. Zondagmorgen 6.50 hopen we weer op Schiphol te landen, en dan weer gauw naar het Friese “Heitelân”

Zat 9 aug ’14     CX 146  Cairns-Hong Kong          V: 12.50  A: 17.55u

Zon 10 aug ‘14                CX 271 Hong Kong-Amsterdam  V: 00.15  A: 06.50u

 

De vlucht van Cairns naar Hong Kong maakt een tussenlanding in Brisbane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.