Twelve Apostels

Zondagmorgen 13 juli vertrekken we vroeg voor een reis langs de kustlijn van Australië. We gaan de Great Ocean Road rijden (GOR). Om 8.00 vertrekken we, nadat we ons gigantisch hebben verslapen, maar we zijn in ruim een half uur klaar. (Record douchen, ontbijten en vertrekken fam Offinga!) Eerst rijden we langs Bernie en Cathy die met ons mee gaan. Bonne mag vanaf hier ook weer achter het stuur, zodat René ook eens even om zich heen mag kijken. Rond 10.00 komen we aan in zonnig Torquay, waar volop gesurft wordt op prachtige golven. We drinken hier even koffie met Cathy’s zelfgemaakte mueslikoek met noten en vruchten. Heeerlijk! Daarna rijden we snel verder naar het officiële begin van de GOR. Omdat we nog een hele reis voor de boeg hebben rijden we snel weer door. We worden getrakteerd op prachtige vergezichten langs de kust, wauw, wat is dit mooi! Op deze prachtige road rijden ook campers, en zit je daar achter, is je uitzicht toch iets minder mooi. Bernie heeft op een gegeven moment de mogelijkheid om hem in te halen, maar René helaas niet. Er is heel wat gefoeterd op deze japanners in die camper…. Na een dik uur begint de lucht helaas wat grijzige tinten te vertonen, sterker nog, en komt zelfs nattigheid uit, net op het moment dat wij willen gaan picknicken. Dat doen we dus maar in de auto terwijl we gewoon doorrijden. Want wij willen ook nog koala’s zien. De koala’s zitten hoog in de bomen, dus goed kijken, maar we hebben geluk, we ontdekken ze! Overdag slapen ze dus ze hoppen niet van tak naar tak. Met een telelens hebben we toch nog redelijk foto’s kunnen maken.

Dan op naar de twelve apostels. Dit zijn hoge gelige rotsen die voor de kust liggen. Vroeger waren het er inderdaad 12, maar in de loop der jaren zijn onder invloed van de zee en wind, een aantal ingestort. Het zijn er nu nog 7. Wat is dit indrukwekkend! We hebben foto na foto gemaakt. Het was gelukkig weer droog, en het namiddaglicht was prachtig! Nadat we hier een uurtje hebben doorgebracht rijden we snel door, om via de binnenland route terug te rijden. Onderweg liggen er al een paar aangereden beesten op de weg, oppassen geblazen dus. Na nog een bezoekje aan Mc D mag Bonne nu ook in het donker terugrijden. Ja, de moeilijkheidsgraad wordt steeds verder opgevoerd, maar ook hiervoor slaagt hij weer volgens instructeur René. Rond 22.15 zijn we dan weer terug in Pakenham. De kids in bed en wij zitten met z’n 4tjes nog even gezellig na onder het genot van wat bier en wijn… Nog 2 nachtjes slapen en dan gaan we alweer het vliegtuig in voor ons volgende avontuur. De maandag staat gereserveerd voor inpakken, 2 jongens die een bezoekje aan de kapper gaan brengen en een paar boodschapjes doen. Oh ja, en ook ik mocht nog een stukje in de auto rijden!

Tja, en dan zit ons bezoek aan René en Simone er al weer op. Wij vonden het geweldig dat we zo gastvrij door René, Simone en hun familie ontvangen zijn. We voelden ons hier thuis en hebben het ontzettend naar onze zin gehad. Ze hebben ons hier hun thuisland laten zien, en ons het australische leven laten beleven. Ontzettend bedankt René en Simone!! We zien jullie volgend jaar gelukkig al weer, dan zijn jullie ook bij ons weer erg welkom, wij zien er naar uit!

Morgen, dinsdag 15 juli vertrekken we voor een tripje naar de outback. De komende dagen worden er geen nieuwe blogs gepubliceerd, over een weekje komen er weer nieuwe.

We vinden alle reakties op onze blog ontzettend leuk! Bedankt!

10 gedachten over “Twelve Apostels

  1. Heel leuk om jullie reis zo te volgen. Het moet geweldig zijn de reis die jullie zo goed hebben voorbereid nu echt te kunnen maken!

  2. Wat leuk om jullie via de speciale website te kunnen volgen! Mooie natuur daar, wel een beetje fris (jassen aan). Hier alles o.k. en bijna vakantie. Geniet van het volgende traject en tot later deze maand.

  3. Wat leuk om jullie zo te volgen, hopelijk krijgen jullie ook wat meer zon te zien.
    Heel veel plezier en kusjes voor Marijke van Hester

  4. Wat een mooie verhalen en prachtige foto’s, je kunt niet genoeg foto’s nemen.
    Nog heel veel plezier met jullie avontuur.
    Gr. Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.