Dag 13: Las Vegas! (30 juli)

Een heerlijk Kingsize bed waarin in Bonne bijna niet kon terugvinden! ’s Nachts toch best wel warm in het appartement ondanks de airco. Na een zelf in elkaar geknutseld ontbijt in onze eigen grote keuken is het eerst tijd om boodschappen te doen, dus maar weer een supermarkt opgezocht. Rond 13 uur zijn we terug en gaan we eerst het zwembad uitproberen. Het water is warm, de hottub is heet! Waarom hier allemaal hottubs zijn is me eigenlijk een raadsel!

Ook weten we al een paar dagen dat onze trip in Yosemite op de tocht staat door de bosbranden die daar woeden. het park is nu grotendeels afgesloten, alleen de Tiogaroad is nog open, maar waar we zullen kamperen, in YosemiteValley is op dit moment alles gesloten. Waarschijnlijk gaat het vrijdagmiddag om 16.00 weer open, maar dan moeten we er eigenlijk al een nacht zijn. Ook de bus die ik gereserveerd had om ons naar Glacierpoint te brengen, vanwaar we dan de panoramatrail naar beneden zouden lopen kan niet rijden want de Glacierroad is ook dicht. We besluiten alles te gaan annuleren, en dit geeft ons de kans om toch mijn oude buurmeisje uit Oldehove, Coby op te zoeken. Coby dus een appje gestuurd en de situatie uitgelegd, en we mogen zelfs bij Coby en haar gezin een nacht logeren! Super, ik heb er zin in om lekker bij te praten, we hebben elkaar wel 20 jaar niet gezien denk ik!

Waar we ook heel veel zin in hebben is het schieten op een Shooting range. Wat voorwerk op internet heeft een Greenvalley range in Henderson opgeleverd, dus daar rijden we naar toe, het is een 10 miles buiten Las Vegas. We worden daar geweldig begeleid en geholpen. Eerst toestemmingsformulieren voor Marijke en Pieter invullen, dan nog meer papieren, gehoor en oogbescherming. Bonne, Marijke, Pieter en ik nemen een standaard pakket, we gaan schieten met een Glock 9  mmen een volautomatische geweer. Gertjan wil met nog met wat anders schieten: 2 handgeweren, 2 volautomatische geweren en een shotgun. We mogen allemaal een schietschijf papier uitzoeken en dan gaan we een speciale ruimte in waar de schietbanen zijn. Bonne gaat als eerste, die heeft geen zenuwen want die heeft het al eens eerder gedaan. Zelf heb ik vroeger wel eens met de buks van mijn vader geschoten, maar verder gaat mijn schietervaring dan ook niet. We krijgen 1 op 1 instructie, de instructeur vindt alles prima, selfies maken, hij is heel geduldig en aardig. Het valt met niks tegen dat we allemaal redelijk raak schieten. Van de Glock krijg je best een weerslag, en het volautomatische geweer heeft wel heel veel vuurpower. Takkatakkatakkatkakka!!We vinden het allemaal een geweldige ervaring! Toch wel een beetje stijf van de adrenaline moeten we eerst maar even wat drinken en popcorn eten, dat hoort er allemaal bij.

Dan nog even een avondmaaltijd scoren bij Wendy’s, nou dat was wat mij betreft geen succes, slappe patattekes, nee, gewoon niet lekker en de bestelling kwam ook nog eens niet goed door, dus nog again!

’s Avonds gaan we Las Vegas weer in, we zien de fonteinshow van het Bellagio, we gaan op zoek naar de M & M store die we ook vinden en waar we 3 verdiepingen chocoladegeur doorstaan ?. Dan zien we een groot hotel met een achtbaan. Tja, het is hier echt van de gekke in Vegas! Marijke wil graag in de achtbaan, dus die zoeken we op. Komen we daar, is de baan net gesloten vanwege onweer. Grrrrr! Pieter en Gertjan spelen nog even icehockey en krijgen 5 dollar om op de juniorapparaten te verspelen. En dan volgt nog de lange lange lange wandeling terug naar het hotel. Zere benen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.