Milla Milla watervallen

Zondag 4 augustus
’s nachts hebben we een buitje, maar ’s morgens is het gelukkig weer droog, we kunnen buiten ontbijten. Bonne en ik drinken daarna lekker koffie, terwijl de kids de afwas doen. (dit is hun favoriete bezigheid deze vakantie ! Ze doen dit altijd met veel plezier, en maken nooit ruzie tijdens het afwassen. Terwijl wij koffiedrinken maken de buren (Kees en vrouw) aanstalten om te gaan vertrekken. We kletsen nog even wat met ze, en bekijken elkaars caravan/camper. De caravans in Australie zijn een maatje (of 2/3) groter dan in Europa. Het zijn vrijwel allemaal tandemassers, met dikke auto’s ervoor. Die dikke auto’s zijn hier overigens heel normaal, veel Toyota Prada’s en andere 4 wheel-drive auto’s. de wegenbelasting is hier voor alle auto’s hetzelfde, dus dat maakt niet uit.
Maar goed, rond 10.30 vertrekken wij vanaf de camping. Als tip had ik van de buurvrouw het wijnhuis in Kurramine beach gekregen. Lekker, dus daar gaan we eerst even langs. We proeven heerlijke wijntjes en port, en nemen een flesje port mee. Intussen is het weer betrokken en hangt er een regenlucht. We willen vandaag naar de watervallen Milla Milla en nog 2 andere, ze liggen in de watervallenroute. We gaan nogal omhoog, wat ook tot gevolg heeft dat het afkoelt. Inmiddels is het ook gaan regenen, en op sommige stukken is het zelfs erg mistig, maar dat schijnt nogmaal te zijn voor dat gebied, er staan borden langs de kant die waarschuwen voor Fog (mist). Bij de Milla Milla waterval is het zo goed als droog. Bonne en Marijke gaan er zwemmen. Nou ja, Bonne is een bikkel en zwemt tot aan de waterval, Marijke houdt het toch bij pootjebaden. Aan de camper zit een buitendouche dus dat is handig om even af te spoelen. We lunchen hier ook en in de camper bak ik hamburgers. Hierna rijden we weer verder en gaan we naar de 2e waterval. Deze is een kilometer of 15 verderop. Om deze waterval goed te zien gaan we over blubberige en glibberige paadjes, en nog kunnen we hem niet echt goed zien. De rivier (creek) waar de waterval in valt heet Theresa Creek, en daarmee moet ik natuurlijk wel even op de foto! Het is een prachtige route, waarbij we een aantal veebedrijven tegenkomen. Er loopt ook veel vee buiten, dus we zien volop koeien. Leuk, want we hebben de afgelopen dagen errug veel suikerriet gezien.
De laatste waterval heeft een mooi pad naar beneden. Jammer genoeg regent het weer, dus lang blijven we hier niet. Het plaatsje Milla heeft niet zo heel veel, en omdat het nog licht is rijden we nog maar even verder. In Atherton zoeken we een camping. De eerste is helaas vol, maar stuurt ons een kilometer of 5 verderop. Hier komen we aan op een zeer rustige camping met een gesloten receptie, maar wel met een bel. Hier kunnen we nog wel een nachtje staan. De camping heeft een mooie campkitchen, maar nu het zo koud is is daar geen bal aan. Hier moet je voor de barbecue zelfs betalen, terwijl dat verder in heel Australië gratis is. Verder hebben we ontdekt dat het achterraam water doorlaat naar binnen. We maken vannacht een switch, waarbij Gertjan achterin de camper slaapt, en wij op de treinzit. Het achterste bed hoeft nu niet opgemaakt zodat we daar een handdoek (dweil) kunnen leggen die het water opvangt. We koken nog gauw een potje en lezen nog even wat, de volgende morgen maar weer gauw verder.

3 gedachten over “Milla Milla watervallen

  1. Wat herkenbaar…..
    Mijn kinderen hadden deze vakantie dezelfde hobby als jullie kinderen, heel herkenbaar. De afwas…….
    Weer prachtige foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.