Eungella, platypus (vogelbekdier)

31 juli
Wanneer we wakker worden is het grijs en nevelig met af en toe een sprankje zon. Hoewel we het hier prachtig vinden, gaan we toch voor een camping aan het strand. Na het ontbijt en nadat ik uiteindelijk met de laptop verbinding met het internet heb, kan ik al mijn blogjes van de afgelopen week uploaden. Nu op weg naar de Broken river om de platypos te ontdekken. Het blijkt een kilometer of 5 verderop te zijn. Komen we daar, is de beste tijd om deze beestje te zien ’s morgens tussen 4 en 8 en ’s middags tussen 3 en 6. Lekker dan! Bij de look-out (uitzichtspunt) bij de rivier komen we mensen tegen die zeggen dat er een platypos onder de brug gezien is. Dus gaan we onder de brug zitten turen naar het water. En ja hoor, na een minuut of 10 zien we een schaduw onder de laaghangende takken van de boom in het water. Zou dat?? Ja, dat is ‘em!! Zo bijzonder om dit dier hier te zien! Het schijnt echt niet vaak voor te komen dat ze zich laten zien. Na het maken van weer heel veel foto’s gaan we nog even een wandeling maken in het daintree (regenwoud). Ook weer zo prachtig nu de zon zo mooi tussen de hoge bomen en varens door schijnt. Hier groeien de planten in het wild die ik thuis in de kamer heb te staan. Hoe bijzonder is dat?
Na het eten van een broodje willen we een camping bespreken in Cape Hillsborough, maar helaas hebben we hier geen bereik. Dus eerst maar eens terug naar het dal rijden. Met 3 streepjes op de mobiel durven we het aan. Gelukkig kunnen we op de camping van onze keuze terecht, want het schijnt dat je hier ’s morgens vroeg kangoeroe’s en wallaby’s op het strand kunt zien, en dat lijkt ons wel erg leuk. De camping is niet zover rijden dus we zijn er rond 15.30. genoeg tijd om nog lekker op het strand te spelen en te genieten van de zon. Bonne en ik drinken koffie op het strand. Vandaag, 31 juli is het wereld rangerdag en ’s avonds komt een van de rangers (soort boswachter) een lezing geven over het ontstaan, de flora en fauna van cape Hillsborough. Na afloop zijn er worstjes van de bbq, en na een donatie mag je meeeten. De kids zijn snel verdwenen na het begin van zijn praatje, ze vinden het natuurlijk …saaaaiiii! Maar wij vinden het wel interessant en blijven. Als de lezing klaar is en de worstjes ook, haalt Bonne de kids op en eten we voor 10 dollar allemaal 2 broodjes worst op. Terug naar de camper maken we onderweg een praatje met andere Nederlanders bij de campkitchen. Iedere camping heeft hier een keuken met bakplaten, toasters en waterkokers. Je kunt hier je eigen potje koken of je vlees op de bbq leggen. We zijn in gezelschap van possums en af en toe een langshuppende wallaby of kangoeroe. De possums zijn een soort roodharige groot uitgevallen katten. Ze zijn steeds op zoek naar eten, en we zien eentje zelfs de bakplaat van de bbq aflikken. Getsie! Daar hoef ik dus geen hamburger meer vanaf. Maar leuk is deze camping wel. Het is net of je in een safaripark aan het kamperen bent met al die beesten! ’s Avonds maken Bonne Marijke en ik nog een strandwandeling en we zien zelfs vallende sterren. Zoveel sterren, prachtig, met het ruisen van de zee op de achtergrond!

Een gedachte over “Eungella, platypus (vogelbekdier)

  1. Een stoere camper hoor, ik ben bijna weer bijgelezen. Volgens mij kom jij wel heel erg uitgerust weer terug, hahaha. Jij kan wel een boek over Australië gaan schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.